16, აგვისტო 2019 11:48:00
იაპონელი მეცნიერების ჯგუფმა გამოიგონა ნაყინის მომზადების მეთოდი, რომელიც მას დადნობისგან დიაცავს.
თუკი ნაყინი დღეს დნობას უკვე მაცივრიდან ამოღების შემდეგ რამდენიმე წამში იწყებს, იაპონელების გამოგონება ამ პროცესს საკმაოდ ახანგრძლივებს. მეცნიერებმა შექმნეს სპეციალური ნარევი, სახელად პოლიფენოლი, რომელიც ნაყინის შემადგენელი კომპონენტების დნობას ხელს უშლის.
გამომგონებლები ამბობენ, რომ ნაერთი ნატურალურია და ამიტომ მისი სერტიფიცირება არანაირ დამატებით სირთულეებთან დაკავშირებული არ იქნება.
იაპონელი მეცნიერები ვარაუდობენ, რომ ამის გათვალისწინებით მათი გამოგონება მალევე ჩაეშვება წარმოებაში და მაღაზიებში გაიყიდება ნაყინი, რომელიც არ დადნება.