10, მაისი 2020 21:50:00
გაეცანით რჩევას და დახარჯეთ ბევრად ნაკლები დრო და ძალისხმევა მიმწვარი ჭურჭლის გასაპრიალებლად.
დაგვჭირდება:
- 1 ჭიქა ძმარი
- 2 ს/კ სოდა
- 1 ჭიქა წყალი (რაოდენობა დამოკიდებულია ჭურჭლის ზომაზე)
- სახეხი
ჩაასხით წყალი
ჭურჭლის ძირში ჩაასხით 1 ჭიქა წყალი (რაოდენობა დამოკიდებულია ჭურჭლის ზომაზე).
დაუმატეთ ძმარი
დაუმატეთ 1 ჭიქა ძმარი.
აადუღეთ
მიმწვარი ჭურჭელი გაზქურაზე მოათავსეთ და აადუღეთ.
დაუმატეთ სოდა
გადმოდგით გაზქურიდან და დაუმატეთ სოდა. ნაზავი აქაფდება.
გახეხეთ
სახეხით ჩვეულებრივ გაწმინდეთ. საჭიროებისამებრ, სოდა კიდევ დაუმატეთ.
გაწმინდეთ ცალკეული დეტალები
თუ რომელიმე ადგილი სახეხით კარგად არ გაიწმინდა, ამ ადგილას სოდა და რამდენიმე წვეთი წყალი მოათავსეთ. გააჩერეთ ცოტა ხნით და შემდეგ გაწმინდეთ.
საქმე შესრულებულია
მიმწვარი ჭურჭელი იდეალურადაა გაპრიალებული ზედმეტი დროისა და ძალისხმევის გარეშე :)