12, მაისი 2020 09:50:00
500 გრ. ფარშირებული ხორცი ( შერეული:250გ. საქონლის და იგივე რაოდენობის ღორის ხორცი)
300გრ. ლაზანიის ფოთლები
1 ცალი ხახვი (წვრილად დაჭრილი)
2 კბილი ნიორი (დაჭრილი)
1 მუჭი ოხრახუში (წვრილად დაჭრილი)
1 სუფრის კოვზი ტომატი
3 ცალი პომიდორი (მოცულობით დიდი)
½ლ. რძე
30 გრ. კარაქი
40 გრ. ფქვილი
3 ჩაის კოვზი ლიმნის წვენი
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
200 გრ. გახეხილი პარმეზანის ყველი
მუსკატის კაკალი, მარილი და შავი პირპირი გემოვნებით
ფორმისთვის ცხიმის მოსასმელად ვიყენებთ კარაქს.
იტალიური ლაზანიეს სწორად მომზადებისათვის, აუცილებელია, პირველ რიგში მოვამზადოთ ე.წ. „Ragu“. ამისთვის ვიღებთ დაჭრილ ხახვს და ვთუშავთ ზეითუნის ზეთში, შემდეგ ვამატებთ დაჭრილ ნიორსა და ფარშს . ამ ყველაფერს ემატება წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და ტომატი. ამ ყველაფერს კარგად მოურევთ. იმისათვის რომ მივიღოთ თხელი მასა ვამატებთ წყალს ან წითელ ღვინოს. შემდეგ დაბალ ტემპერატურაზე ოციდან 30 წუთის განმავლობაში ვაცდით ხორცს მოხარშვას. (ჭურჭელს ვტოვებთ თავღიას)
სოუზის მოსამზადებლად ვალღვობთ კარაქს და ვამატებთ ფქვილს ,ამ დროს ვურევთ კოვზით იმისათვის , რომ ფქვილი კარგად გაზავდეს. როდესაც ყვითელ მასას მივიღებთ, ვამატებთ რძეს და გემოვნებით მუსკატს. დაახლოებით ათი წუთი ველოდებით, სანამ სოუზი ბოლომდე მზად იქნება.
ამ სოუზით მოვფაროთ ლაზანიეს ფორმის ე.წ. ძირი, შემდეგ დავალაგოთლაზანიეს ფოთლები და ფარშით მომზადებული სოუზი მონაცვლეობით, სანამ მთლიან მასას არ გამოვიყენებთ. თავზე მოვაყრით უგემრიელეს პარმეზანის ყველს და 30 წუთის განმავლობაში გვაქვს გაზქურაში. და მთავარია არ დაგვავიწყდეს, რომ გაზქურა დავაყენოთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე !
გემრიელად მიირთვით!
როგორც იტალიაში იტზვიან ბონ აპეტიტო!
Bon Appetit !