15, მაისი 2020 10:05:00
ტერამისუს აღმოჩენის შესახებ არსებობს უამრავი ლეგენდა. მისი პირველი რეცეპტი, წერილობითი სახით, 1969 წელს გახდა ცნობილი. 90-იანი წლებიდან ტირამისუ ევროპაში ყველაზე ცნობილი და საყვარელი დესერტი გახდა. ის დღემდე ასეთივე პოპულარობით სარგებლოს . ამ უგემრიელესი დესერტის კლასიკური რეცეპტი კი ასე გამოიყურება:
მომზადების ხანგრძლივობა: 2 საათი | რაოდენობა:12 ნაჭერი
ინგრედიენტები:
- 350 მლ. ესპრესო
- 110 გრ. შაქარი
- 4 კვერცხის გული
- 500 გრ. მასკარპონე
- 200 გრ. ტირამისუს ბისკვიტი
- 2 სუფრის კოვზი კაკაო
მომზადება:
პირველი ეტაპი:
მოვამზადოთ ესპრესო და სანამ თბილი იქნება დავამოტოთ 2 სუფრის კოვზი შაქარი. კარგად მოვურიოთ და როდესაც შაქარი გალღვება შემდეგ დაველოდოთ ესპრესოს გაცივებას. ამის შემდეგ, ვიღებთ დარჩენილ შაქარსა და კვერცხის გულს და ამოგვზავს მასა ისე, რომ ფაფუკი გახდეს. ვამატებთ მასკარპონეს.
მეორე ეტაპი:
ტერამისუს ბისკვიტის ნახევარს დავასველებთ ესპრესოში და ტერამისუს ფორმაში ვალაგებთ. შემდეგ მომზადებული კრემის ნახევარს გადაუსვამთ. დარჩენილ ბისკვიტებს ვალაგებთ ტირამისუს ფორმაში და ვუსვამთ დარჩენილ კრემს ზემოდან. ტერამისუს ვდგამთ მაცივარში და დახლოებით 4 საათის განმავლობაში ვაჩერებთ. მოვაყრით კაკაოს პუდრის სახით და შეგვიძლია მივირთვათ.
გემრიელად მიირთვით!
სტატია TV25.GE-სთვის ნანული კიკაჩეიშვილმა https://Rezepte.de-ზე დაყრდნობით მოამზადა.