08, ივნისი 2020 13:03:00
ინგრედიენტები:
- 10 ცალი აყვავილებული იასამანი (მუქი ფერის)
- 1 ცალი ლიმონი
- 150 მლ. ლიმონის წვენი
- 700 გრ. შაქარი
- 1 ლიტრი წყალი
მომზადება:
კარგად გავრეცხავთ იასამნებს, შემდეგ ვიღებთ მხოლოდ ყვავილის ფურცლებს და ვალაგებთ ქილაში. ამისათვის დაგვჭირდება ორი ერთლიტრიანი ქილა. ავიღებთ ერთ ცალ ლიმონს და ვჭრით ლიმონს თხელ ნაჭრებად , რის შემდეგად მოვუწზობთ ქილაში მოთავსებულ იასამნებს ზემოდან. შემდეგ შაქარსა და ლიმონის წვენს ავადუღებთ ერთად და ამვდროულად ვურევთ, რათა შაქარი ბოლომდე გალღვეს. როდესაც ლიმონისა და შაქრის სირუფი გაცივდება ,მოვასხამთ ფოთლებზე და ქილას დავაფარებთ სახურავს. ამ მასას 4 დღის განმავლობაში ვინახავთ მაცივარში.
როდესაც 4 დღე გაივლის , გამოვიღებთ მასას მაცივრიდან და გადავწურავთ. ანუ მხოლოდ სირუფს ვინახავთ და ფოთლებისაგან დარჩენილ ბიოლოგიურ ნარჩენებს გადავყრით.
მიღებული სიროფი მოვათავსოთ ბოთლებში და შვდგათ მაცივარში. ეს სიროფი არის უგემრიელესი და მისი საშუალებით შეგვიძლია მოვამზადოთ ნაყინი, ლიქიორი, გამოვიყენოთ ნამცხვრებში და ასევე შგვიძლია შევურიოთ შამპანურშიც...
გემრიელად მიირთვით!
სტატია TV25.GE-სთვის ნანული კიკაჩეიშვილმა მოამზადა.