20, ივლისი 2021 15:46:00
ინგრედიენტები:
საქონლის ხორცი- 300 გრამი
ღორის ქონი-200 გრამი
მრგვალი ბრინჯი-100 გრ.
ქინძი- 30 გრ.
რეჰანი- 30 გრ.
ცერეცო-30 გრ.
ხახვი- 1 თავი
ნიორი-5 კბილი
ვაზის ფოთოლი
მარილი, ძირა ქონდარი და დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით.
არაჟნის სოუსისთვის:
არაჟანი-300 გრ.
ლიმონის წვენი- 30 გრ.
შაქარი-10 გრ.
ნიორი-1 კბილი
მარილი და დარიჩინი გემოვნებით.
მაწვნის სოუსისთვის:
მაწონი- 300 გრ.
ქინძი-20 გრ.
პიტნა-20 გრ.
ნიორი-1 კბილი
მარილი გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ღორის ხორცი, ქონი და საქონლის ხორცი შევურიოთ ერთმანეთს. სურვილის შემთხვევაში ღორის ხორცის ნაცვლად, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ცხვრის ხორცი.
დავჭრათ 1 ც. ხახვი და 1 კბილი ნიორი და დავუმატოთ უკვე მომზადებულ ფარშს. შევურიოთ დაჭრილი მწვანილებიც: პიტნა, ქინძი, რეჰანი, ცერეცო. არ გამოიყენოთ უხეში ღეროები. შემდეგ დავამატოთ მრგვალი ბრინჯი და სუნელები - ძირა და ქონდარი, ასევე, დაღერღილი წიწაკა და მარილი.
მომზადებულ ვაზის ტოლმას, მოხარშვისთვის, დავასხათ მარიალიანი წყალი. თან დავუმატოთ ლიმონის წვენი. ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე.
მაწვნის სოუსი - მაწონი გადმოვიტანოთ ტაფაზე, დავუმატოთ 1 კბილი დახეხილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი ქინძი და პიტნა. დავაყაროთ მარილი და ავურიოთ კარგად.
არაჟნის სოუსი - არაჟანი გადმოვიტანოთ ტაფაზე, დავუმატოთ დარიჩინი, შაქარი, 1 კბილი ნიორი და ლიმონის წვენი. ავურიოთ კარგად და დავამატოთ მარილი, გემოვნებით.
ტოლმის სუფრასთან მიიტანეთ სოუსებთან ერთად.
გემრიელად მიირთვით!