23, მაისი 2020 11:48:00
ინგრედიენტები:
- 250 გრ. კარაქი
- 180 გრ. შაქარი
- 5 ცალი კვერცხი
- სახამებელი
- 300 გრ. პურისფქვილი
- 150 გრ. ცომის შემკვრელი
- 3 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
- 1 ჩაის კოვზი გახეხილი ლიმნის კანი
- ცოტა მარილი
- 100 მლ. რძე
- თავზე მოსაყრელი მასის შემცველობა
- 250 გრ. პურისფქვილი
- 100 გრ. შაქარი
- 125 გრ. კარაქი
- 800 გრ. ალუბალი
მომზადების პროცესი:
გაზქურას ვაცხელებთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე , ვრეცხავთ ალუბალს და გამოვაცლით კურკებს.
ამის შემდეგ ვამზადებთ თავზე მოსაყრელ მასას: ვიღებთ დარბილებულ კარაქს, ვაყრით ფქვილსა და შაქარს. შემდეგ ხელებით ვაფხვირებს ამ ყველაფერს.
კარაქსა და შაქარს ვურევთ ერთმანეთში ,ისე რომ მივიღოთ ფაფუკი მასა. ვამატებთ კვერცხს და ამავდროულად ვურევთ. შმდეგ ვამატებთ ფქვილს, გამაფხვიერებელს, ლიმნის კანს, სახამებელსა და ცოტა მარილს. მიღებულ მასას ვამატებთ რძეს. უნდა მივიღოთ საშუალო სისქის ცომი.
ცომს ვასხამთ შსაბამის ფორმაში, რომელიც უნდა იყოს საშუალო ზომის და ცოტათი ჩაღრმავებული. შემდეგ მოვაწყობთ თავზე ალუბალს.
რაც შეეხება თავზე მოსაყრელ მასას, მისი მეშვეობით უნდა დავფაროთ ალუბლები. შემდეგ კი მიღებულ მასას ვაცხობთ 35-40 წუთის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით!
სტატია TV25.GE-სთვის ნანული კიკაჩეიშვილმა https://Rezepte.de-ზე დაყრდნობით მოამზადა.