11, სექტემბერი 2020 19:37:00
ინგრედიენტები:
-
პომიდორი - 2 კგ
- ბულგარული წიწაკა - 2 კგ
- წითელი წიწაკა, ცხარე - 400 გრ
- ნიორი - 400 გრ
- მარილი - 100 გრ
- შაქარი - 150 გრ
- ძმარი 9% - 100 მლ
მომზადების წესები:
ნივრის თავი კბილებად დაშალეთ და ცხელ წყალში 15-20 წუთით დაალბეთ. ამ მარტივი ხრიკით ნიორს უფრო მარტივად გაარჩევთ.
პამიდორი 2 ან 3 ნაწილად დაჭერით. წითელ წიწაკას ყუნწი მოაჭერით, თესლები გამოაცალეთ და 3 ნაწილად დაჭერით.
ყველაფერი ხორცსაკებ მანქანაში გაატარეთ და ქვაბში ჩაასხით. კარგად ამოურიეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ. ხშირად ურიეთ. რომ ადუღდება, დაუმატეთ მარილი, შაქარი და ძმარი. კარგად ამოურიეთ. გააჩერეთ ცეცხლზე 25-30 წუთით და გასტერილებულ ქილებში ჩაასხით. შემდეგ თავი მოუხუფეთ და შეინახეთ.