13, მაისი 2020 12:28:00
მომზადების დრო: 20 წუთი რაოდენობა: გათვლილია 4 პიროვნებაზე
ინგრედიენტები:
2 ცალი ბიოლოგიურად სუფთა კამაბოლქვებით
150 გრ. წითელი ყურძენი
150 გრ. მწვანე ყურძენი
2 ჩაის კოვზი ბალზამიკოს ძმარი
50 მლ. ფორთოხლის წვენი
1 სუფრის კოვზი თაფლი
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
მარილი და შავი პილპილი
ნახევარი შეკვრა მწვანე ხახვი
2 ცალი მსხალი
80 გრამი დაჭრილი კაკალი
მომზადება:
პირველი ნაბიჯი კამის გაწმენდა > კამის ბოლქვს ვაშორებთ ზემოთა ნაწილს და პირველ რიგში ვამუშავებთ ბოლქვს. მას ვჭრით ნავის ფორმის ნაჭრებად, ნახევარს კი ძალიან წვრილად.(კამის ზედა, მწვანე ნაწილს ჯერ არ ვეხებით) მოვაყრით მარილსა და შავ პილპილს.
ყურძენს ვჭრით შუაზე და ვაცლით კურკას. შემდეგ ვიღებთ ძმარს, ფორთოხლის წვენსა და თაფლს, ვურევთ ერთმანეთში და ვამატებთ ზეთს.
მეორე ეტაპივიღებთ მწვანე ხახვს და ვჭრით , ასევე კამის ზედა, მწვანე ნაწილსაც ვაქუცმაცებთ. შემდეგ ჯერი მსხალზე დგება, რომელსაც გრძელ და თხელ ნაჭრებად ვანაწილებთ. კამას, ყურძენს , მწვანე ხახვსა და მსხალს ვურევთ ერთმანეთში. სალათის სოუზს ვათავსებთ ქვემოთ. ჩვენს ბოლო ინგრედიენტს, კაკალს, ვხალავთ ტაფაზე, შემდეგ კი დავჭრით წვრილ ნაჭრებად. სალათს ვანაწილებთ თეფშებზე და ზემოდან მოვაყრით მოხალულ კაკალს.
გემრიელად მიირთვით!
სტატია TV25.GE-სთვის ნანული კიკაჩეიშვილმა https://Rezepte.de-ზე დაყრდნობით მოამზადა.