როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი აჭარული ხაჭაპური? - რჩევები მზარეულისგან

ჩვენი კუთხისთვის დამახასიათებელი და ტრადიციული კერძის ისტორიაც ძალიან საინტერესოა. გავრცელებული ცნობებით, ლაზები, რომლებიც მეთევზეობით იყვენენ დაკავებულნი, აჭარული ხაჭაპურის გამოცხობა პირველად სწორედ მათ გადაწყვიტეს. ხაჭაპურის ფორმაც ლაზებმა საკუთარ საქმიანობას დაუკავშირეს და კერძს ნავის ფორმა ამიტომ აქვს.

რატომ ათავსებენ კერძში კვერცხს და რისი სიმბოლოა ეს? თემაზე უფრო მეტს, მზარეული ამირან მალაყმაძე მოგვიყვება.

მეტის ნახვა