გამომცხვარი პასტა თეთრი სოუსით - ოჯახური რეცეპტი

პასტა

ინგრედიენტები

თეთრი სოუსი:

მოცარელა - 50.00 გ
ორეგანო - 1.00 ს/კ
მარილი
შავი პილპილი - 1.00 ს/კ
წითელი წიწაკა, დაფქული - 1.00 ს/კ
კარაქი - 2.00 ს/კ
ფქვილი
რძე - 750.00 გ
ინგრედიენტები

კეტჩუპი
გახეხილი ყველი (სასურველია მოცარელა) - 50.00 გ
დაჭრილი ბულგარული - 3.00 ცალი
მწარე წითელი წიწაკა, დაფქული - 1.00 ს/კ
მარილი
ნივრის ფხვნილი - 1.00 ს/კ
კვლიავი - 1.00 ს/კ
უძვლო ქათამი - 300.00 გ
მარილი - 1.00 ს/კ
ზეთი - 1.00 ს/კ
პასტა - 400.00 გ

  
 მომზადების წესი

აადუღეთ წყალი ქვაბში , დუღილის დროს დაუმატეთ მარილი და ზეთი,შემდეგ კი პასტა. ხარშეთ 10-12 წუთი,ამის შემდეგ გადაწურეთ ცივი წყლით.

სოუსისთვის აიღეთ პატარა ღრმა ქვაბი,მოათავსეთ მასში რძე , ფქვილი ,კარაქი და შემოდგით საშუალო ცეცხლზე. ურიეთ,სანამ არ გასქელდება და როცა სქელ მასას მივიღებთ დაუმატეთ მარილი,შავი პილპილი,დაფქული წიწაკა,ორეგანო და ყველი. ურიეთ 2 წუთი. სოუსი მზადაა!

ტაფაზე მოასხით ზეთი , დაუმატეთ დაფქული კვლიავი, აურიეთ და დაუმატეთ პატარა კუბებად დაჭრილი ქათმის ხორცი - ურიეთ 1 წუთი. ამის შემდეგ ვუმატებთ ნივრის ფხვნილს,წიწაკას და მარილს. ავურიოთ და გავაჩეროთ მანამ, სანამ ხორცი დარბილდება. ახლა კი დაუმატეთ ბულგარული.ზუსტად ორი წუთი და ქათმის ხორცი მზადაა!

საცხობი ფორმის ფსკერზე მოათავსეთ სოუსი, შემდეგ კეტჩუპი,მოცარელას ყველი,პასტა,ქათამი,კვლავ სოუსი. კიდევ ერთხელ გაიმეორეთ ეს თანმიმდევრობა. ზემოდან მოასხით სოუსი,გახეხილი ყველი და მწვანილი.

გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე,წინასწარ გახურებულ ღუმელში,20-25 წუთის განმავლობაში!

 

წყარო:gemrielia.ge

მეტის ნახვა