როგორ მოვამზადოთ კივის სასარგებლო ცოცხალი მურაბა?

კივის მურაბა

კივი ეგზოტიკური ხილია, რომლის სამშობლო ჩინეთია. მისგან მურაბის მომზადება შედარებით ცოტა ხნის წინ, არაუმეტეს 50 წლის წინ დაიწყეს. ხილის შემცველი ღირებული ნივთიერებებისა და მისი სასარგებლო თვისებების წყალობით, კივი წლიდან წლამდე სულ უფრო პოპულარული ხდება კულინარიის სპეციალისტებში.

ცოცხალ მურაბას უწოდებენ დაბლენდერებულ, რომელიც არ ექვემდებარება სითბოს დამუშავებას, ხილის მასას შაქართან ერთად. ასეთ კერძში შესანიშნავად არის დაცული ვიტამინები და სასარგებლო თვისებები, რომლებიც შეიცავს ახალ ხილს.

შემადგენლობა:

შაქარი 400 გ.

კივი 800 გ.

საფეხურები:

მოამზადეთ პროდუქტები. კივი თბილ წყალში გარეცხეთ და ნაყოფს კანი მოაშორეთ. კივი დაჭერით პატარა ნაჭრებად და დააბლენდერეთ სქელ ერთგვაროვან მასად. 

მიღებულ მასას დაუმატეთ გრანულირებული შაქარი, ყველაფერი კარგად აურიეთ და ერთი საათით დატოვეთ თბილ ადგილზე ისე, რომ გრანულირებული შაქარი მთლიანად გაიხსნას.

მურაბა გადაიტანეთ კონტეინერში ან ქილაში, შედგით მაცივარში. მზა მურაბა მორთეთ პიტნის ფოთლებითა და ახალი კივის ნაჭრით.

შენიშვნა:

ულუფა 3, მომზადების დრო: 20 წთ.

 

წყარო: rogor.ge

მეტის ნახვა