როგორ მოვამზადოთ მანდარინის უგემრიელესი ღვეზელი ღუმელში საახალწლოდ

მანდარინის ღვეზელი

ერთ-ერთი ტრადიციული საახალწლო პროდუქტი, რა თქმა უნდა, მანდარინია. ჩვეულებრივ, ამ დღესასწაულზე მათ ბევრს ყიდულობენ და მიირთმევენ, ცვლილებისთვის კი შეგიძლიათ გამოაცხოთ ღვეზელი ამ არომატული ციტრუსით.

შემადგენლობა:

მანდარინი 8 ც.
კვერცხი 4-5 ც.
უმაღლესი ხარისხის ხორბლის ფქვილი 500გ
შაქარი 300გ
საშუალო ან მაღალცხიმიანი არაჟანი 300 გ
კარაქი 70-80 გ
ვანილის შაქარი 60 გ
გამაფხვიერებელი 2 ს.კ.

საფეხურები:

კვერცხები ათქვიფეთ შაქართან ერთად, სანამ არ გახდება გლუვი მასა, მაგრამ არც ისე ფუმფულა. გამოიყენეთ ბლენდერი. თანდათანობით დაუმატეთ არაჟანი და კვლავ აურიეთ ნარევი.

გააცხელეთ ღუმელი 180°C-ზე.

თანდათანობით გაცერით ხორბლის ფქვილი, შეურიეთ გამაფხვიერებელი. შემდეგ გადაიტანეთ მთლიან მასაში. კვლავ ათქვიფეთ ნარევი, მაგრამ დაბალი სიჩქარით.

საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და დაასხით მზა ცომი.

გაფცქვენით მანდარინი და გაჭერით შუაზე ჯვარედინად. მანდარინის ნახევრები მოათავსეთ ცომში, თანაბრად გაანაწილეთ მთელ ზედაპირზე.

ფორმა შედგით ღუმელში და გააჩერეთ 35-45 წუთი 170-180°C ტემპერატურაზე.

მზა ღვეზელი გააციეთ და დაჭერით ნაწილებად.

 

წყარო: rogor.ge

მეტის ნახვა